Truemag

  • ΑΡΧΙΚΗπίσω στην αρχική
  • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕλίγα λόγια για εμάς
  • ΑΡΘΡΑόλα τα θέματα
    • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΟΜΟΡΦΙΑ & ΑΘΛΗΣΗ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΡΑΣΕΙΣnutri δράσεις
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣνομικά ζητήματα
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑπως θα μας βρείτε
  • Home
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:
  • Ειρήνη Κοντοπίδου
  • Στελίνα Βασιλειάδη
  • Φαίδρα Δάγκογλου
Αρχική / Άρθρα / Βασιλόπιτα τριφτή με εσπεριδοειδή

Βασιλόπιτα τριφτή με εσπεριδοειδή

ΥΛΙΚΑ: (3 τεμ. των 850g)

1 κιλό αλεύρι ζαχαροπλαστικής

40 g μπέικιν πάουντερ

200 g γάλα χλιαρό

500 g ζάχαρη

400 g μαργαρίνη

4 αβγά

200 g αμυγδαλόψιχα

Ξύσμα από 2 λεμόνια

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Λίγη βανίλια

Για το γλάσο: 300 g άχνη ζάχαρη

20 ml χυμό λεμονιού

30 ml ζεστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το φτερό πρώτα τη μαργαρίνη να αφρατέψει στη γρήγορη ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη με τη βανίλια και συνεχίζουμε στη γρήγορη ταχύτητα για άλλα 3 λεπτά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά. Όταν αυτά έχουν απορροφηθεί ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, και τέλος την αμυγδαλόψιχα και το ξύσμα των εσπεριδοειδών. Ζυγίζουμε κομμάτια των 850 γραμμαρίων και τα βάζουμε σε χάρτινες φόρμες διαμέτρου 24 εκ. Απλώνουμε με μια μαρίζ ομοιόμορφα, τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180οC για 45 λεπτά. Όταν κρυώσουν καλά φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά και το απλώνουμε. Διακοσμούμε με φέτες λεμονιού και πορτοκαλιού.

Info: χάρη στο γλάσο που καλύπτει την επιφάνεια της, η συγκεκριμένη βασιλόπιτα έχει την ιδιότητα να διατηρεί τη φρεσκάδα της για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να στεγνώνει και να χάνει την υγρασία της.

 

Συνταγή: Ελένη Καμάρδα, Aρτοποιός, Ωρομίσθια εκπαιδευτικός  ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ
 
Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
 
Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Α-Ζ, στο τεύχος 105 (Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2013)
www.forummagazines.gr

 

 

Σεπ 19, 2020nutriexperts
Print Friendly, PDF & Email
Ενημέρωση των καταναλωτών εν όψει της εορταστικής περιόδου των ΧριστουγέννωνΓλυκαιμικός δείκτης τροφίμων και η σημασία του στα τρόφιμα
Αναζητηση
  • Διατροφη
  • Συνταγες
  • Δρασεις
  • Υγεια
  • Επιστημονικα νεα
  • Εξυπνες συμβουλες
  • Ομορφια & αθληση
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
18o Φεστιβάλ Φαγητού!
«Θέρμης Γεύσεις» – Γιορτή Γευσιγνωσίας
ΔΡΑΣΕΙΣ
Η Ειρήνη Κοντοπίδου για τη διατροφή της γυναίκας
Η Στελίνα Βασιλειάδη σε ομιλία με την ΑΕΛΙΑ: “Η Συμβολή της Yoga και της Σωστής Διατροφής για τη ζωή μετά τον Καρκίνο του Μαστού”
Η Ειρήνη Κοντοπίδου στο TV100 για τη διατροφή της γυναίκας
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ξινόγαλα (αριάνι)
2,282 views
Μαγειρικά σκεύη. Ποια είναι κατάλληλα τελικά?
1,815 views
Ξεκίνησα γυμναστήριο και αντί να χάσω κιλά, έβαλα. Πώς γίνεται αυτό?
1,142 views

Το nutriexperts.gr δημιουργήθηκε από τρεις διαιτολόγους διατροφολόγους με βασικό σκοπό την ενημέρωση του κοινού σε θέματα διατροφής, υγείας και τροφίμων.
Συμβουλές ομορφιάς δίνουν ειδικοί επιστήμονες από το χώρο της αισθητικής και της άθλησης. Σε αυτήν την ιστοσελίδα θα βρείτε ακόμη υγιεινές συνταγές που προτείνουν chef, αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες, με το δικό μας διατροφικό σχολιασμό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
  • Uncategorized
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΡΑΣΕΙΣ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ & ΑΘΛΗΣΗ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΥΓΕΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
  • FROZEN YOGURT ΦΡΑΟΥΛΑ
  • Ενημέρωση ΕΦΕΤ σχετικά με ανάκληση “Σαλάμι Λευκάδος” και με ανάκληση εδέσματος «Ρώσικη σαλάτα»
  • ΡΗΞΗ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΑ-ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ