
Υλικά:
500ml καθαρό χυμό καρπούζι
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1κουταλιά της σούπας μέλι
6-8 φύλλα ζελατίνης (10-14g)
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε την ψίχα του καρπουζιού ξεχωρίζοντας τα κουκούτσια. Χτυπάμε το μίγμα στο μπλέντερ μέχρι να λιώσει και το στραγγίζουμε καλά για να πάρουμε 500ml καθαρό χυμό καρπούζι. Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό. Στη συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα 150ml από το χυμό καρπούζι και διαλύουμε μέσα τις ζελατίνες. Συγχρόνως, ανακατεύουμε το μέλι και την κανέλα με τον υπόλοιπο χυμό και αφού ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το ζεστό χυμό με τα φύλλα ζελατίνης. Μοιράζουμε το μίγμα σε ατομικά μπολάκια (3 περίπου) και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 περίπου ώρες.
1 μπολάκι ζελέ καρπούζι με μέλι και κανέλα μας δίνει περίπου 120 kcals.
Ευχαριστούμε για τη συνταγή τον chef Χατζηανδρέου Γιάννη