Truemag

  • ΑΡΧΙΚΗπίσω στην αρχική
  • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕλίγα λόγια για εμάς
  • ΑΡΘΡΑόλα τα θέματα
    • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΟΜΟΡΦΙΑ & ΑΘΛΗΣΗ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΡΑΣΕΙΣnutri δράσεις
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣνομικά ζητήματα
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑπως θα μας βρείτε
  • Home
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:
  • Ειρήνη Κοντοπίδου
  • Στελίνα Βασιλειάδη
  • Φαίδρα Δάγκογλου
Αρχική / Άρθρα / Κεκάκια λεμονιού με αρμπαρόριζα

Κεκάκια λεμονιού με αρμπαρόριζα

ΥΛΙΚΑ:

500 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής

20 g μπέικιν πάουντερ

400 g ζάχαρη

250 g μαργαρίνη

4 αυγά

50 ml χυμό λεμονιού

Λίγη βανίλια

Λίγα φύλλα αρμπαρόριζας ψιλοκομμένα

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Για το γλάσο:

50 ml χυμό λεμονιού και 120 g άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό πρώτα τη μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψει, μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη με τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα αρκετά, ώστε να γίνει ένα αφράτο (λευκό) μίγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, προσθέτουμε τα κομμένα φύλλα αρμπαρόριζας και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε να ρίχνουμε εναλλάξ λίγο αλεύρι , λίγο γάλα και τέλος το χυμό του λεμονιού. Μοιράζουμε το μίγμα σε φορμάκια της επιλογής μας και τα ψήνουμε στους 180ο C για 30 -40 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν, φτιάχνουμε το γλάσο, αλείφουμε με πινέλο το επάνω μέρος και τοποθετούμε ένα μικρό φυλλαράκι αρμπαρόριζας για διακόσμηση.

Διατροφικό σχόλιο nutriexperts:

1 κεκάκι των 50 g (με γλάσο) μας δίνει περίπου 180 kcals. Μια νόστιμη επιλογή για να συνοδεύσετε τον απογευματινό καφέ σας ή για να εμπλουτίσετε το πρωινό το δικό σας και των παιδιών.

Από την αρτοποιό Καμάρδα Ελένη
Ωρομίσθια εκπαιδευτικό ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ
 
Η συνταγή αυτή έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό Βιοτεχνική Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, τεύχος 165, σελ. 49. http://www.forummagazines.gr

 

 

 

Σεπ 19, 2020nutriexperts
Print Friendly, PDF & Email
Φαγητό στο ταβερνάκι. Δώστε σωστά την παραγγελία σας.Ανακοίνωση ΕΦΕΤ- ανάκληση προϊόντος «Χοιρινή Ωμοπλάτη Βραστή Spar, Προϊόν Θερμικής Επεξεργασίας»
Αναζητηση
  • Διατροφη
  • Συνταγες
  • Δρασεις
  • Υγεια
  • Επιστημονικα νεα
  • Εξυπνες συμβουλες
  • Ομορφια & αθληση
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
18o Φεστιβάλ Φαγητού!
«Θέρμης Γεύσεις» – Γιορτή Γευσιγνωσίας
ΔΡΑΣΕΙΣ
Η Ειρήνη Κοντοπίδου για τη διατροφή της γυναίκας
Η Στελίνα Βασιλειάδη σε ομιλία με την ΑΕΛΙΑ: “Η Συμβολή της Yoga και της Σωστής Διατροφής για τη ζωή μετά τον Καρκίνο του Μαστού”
Η Ειρήνη Κοντοπίδου στο TV100 για τη διατροφή της γυναίκας
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ξινόγαλα (αριάνι)
2,282 views
Μαγειρικά σκεύη. Ποια είναι κατάλληλα τελικά?
1,815 views
Ξεκίνησα γυμναστήριο και αντί να χάσω κιλά, έβαλα. Πώς γίνεται αυτό?
1,142 views

Το nutriexperts.gr δημιουργήθηκε από τρεις διαιτολόγους διατροφολόγους με βασικό σκοπό την ενημέρωση του κοινού σε θέματα διατροφής, υγείας και τροφίμων.
Συμβουλές ομορφιάς δίνουν ειδικοί επιστήμονες από το χώρο της αισθητικής και της άθλησης. Σε αυτήν την ιστοσελίδα θα βρείτε ακόμη υγιεινές συνταγές που προτείνουν chef, αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες, με το δικό μας διατροφικό σχολιασμό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
  • Uncategorized
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΡΑΣΕΙΣ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ & ΑΘΛΗΣΗ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΥΓΕΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
  • FROZEN YOGURT ΦΡΑΟΥΛΑ
  • Ενημέρωση ΕΦΕΤ σχετικά με ανάκληση “Σαλάμι Λευκάδος” και με ανάκληση εδέσματος «Ρώσικη σαλάτα»
  • ΡΗΞΗ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΑ-ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ