
ΥΛΙΚΑ:
500 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
20 g μπέικιν πάουντερ
400 g ζάχαρη
250 g μαργαρίνη
4 αυγά
50 ml χυμό λεμονιού
Λίγη βανίλια
Λίγα φύλλα αρμπαρόριζας ψιλοκομμένα
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Για το γλάσο:
50 ml χυμό λεμονιού και 120 g άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό πρώτα τη μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψει, μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη με τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα αρκετά, ώστε να γίνει ένα αφράτο (λευκό) μίγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, προσθέτουμε τα κομμένα φύλλα αρμπαρόριζας και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε να ρίχνουμε εναλλάξ λίγο αλεύρι , λίγο γάλα και τέλος το χυμό του λεμονιού. Μοιράζουμε το μίγμα σε φορμάκια της επιλογής μας και τα ψήνουμε στους 180ο C για 30 -40 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν, φτιάχνουμε το γλάσο, αλείφουμε με πινέλο το επάνω μέρος και τοποθετούμε ένα μικρό φυλλαράκι αρμπαρόριζας για διακόσμηση.
Διατροφικό σχόλιο nutriexperts:
1 κεκάκι των 50 g (με γλάσο) μας δίνει περίπου 180 kcals. Μια νόστιμη επιλογή για να συνοδεύσετε τον απογευματινό καφέ σας ή για να εμπλουτίσετε το πρωινό το δικό σας και των παιδιών.
Από την αρτοποιό Καμάρδα Ελένη Ωρομίσθια εκπαιδευτικό ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Η συνταγή αυτή έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό Βιοτεχνική Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, τεύχος 165, σελ. 49. http://www.forummagazines.gr