
Υλικά:
· 4 φιλέτα κοτόπουλο (200 γρ. περίπου το καθένα)
· 4 φέτες ανθότυρο (200 γρ. συνολικά)
· 12 τμχ. Λιαστή ντομάτα (150-200 γρ. συνολικά)
· 4 φέτες μοτσαρέλα (τύπου για πίτσα που λιώνει καλύτερα)
· Αλάτι-πιπέρι-βασιλικό
Χτυπάμε για ντρέσινγκ:
· 20 ml μουστάρδα
· 50 ml χυμό λεμόνι
· 50 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να χωρίσει και να χτυπήσει να ανοίξουν τα 4 φιλέτα κοτόπουλο. Στην μία πλευρά του φιλέτου, τοποθετούμε το ανθότυρο (μία φέτα), μετά τη λιαστή ντομάτα (3 τμχ.) από πάνω και έπειτα την μοτσαρέλα.
Διπλώνουμε την μία άδεια πλευρά σε αυτήν με τα τυριά. Αλατοπιπερώνουμε + βασιλικό και αλείφουμε με το λάδι από το βάζο της λιαστής ντομάτας. Ψήνουμε στη σχάρα για 10 λεπτά από κάθε πλευρά ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 c για 30 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε, περιχύνουμε το ντρέσινγκ.
Αυτή η συνταγή είναι του Εστιατορίου Πέρδικα στην Χρυσαυγή Λαγκαδά, από τον Σεφ Αθάνασιο Σταντσίδη.
Perdika Estiasi AE (perdika.estiasi@gmail.com)
57200 Chrisaugi
Lagadas, Greece
office: +30 23940 25506