Truemag

  • ΑΡΧΙΚΗπίσω στην αρχική
  • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕλίγα λόγια για εμάς
  • ΑΡΘΡΑόλα τα θέματα
    • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΟΜΟΡΦΙΑ & ΑΘΛΗΣΗ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΡΑΣΕΙΣnutri δράσεις
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣνομικά ζητήματα
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑπως θα μας βρείτε
  • Home
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:
  • Ειρήνη Κοντοπίδου
  • Στελίνα Βασιλειάδη
  • Φαίδρα Δάγκογλου
Αρχική / Άρθρα / Κουλούρι χωρίς γλουτένη

Κουλούρι χωρίς γλουτένη

ΥΛΙΚΑ:

350γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη

25ml βούτυρο λιωμένο

50γρ. αλάτι

30γρ. ζάχαρη

30γρ. μαγιά

250ml νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ, ζυμώνουμε για 6 λεπτά σε ελαφρώς λαδωμένο πάγκο και αφήνουμε το ζυμάρι μας για 10’-15’ σκεπασμένο να ξεκουραστεί. Ζυγίζουμε σε τεμάχια των 60 γραμμαρίων, ανοίγουμε κορδόνια, τα βουτάμε σε νερό και έπειτα σε μείγμα από σουσάμι και παπαρουνόσπορο. Φτιάχνουμε τα κορδόνια μας στα σχήματα που επιθυμούμε και τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολα . Βάζουμε στη στόφα (ζεστό μέρος για να φουσκώσει η μαγιά) 15’-20’ και ψήνουμε στους 200οC για 20 λεπτά.

 

Η γλουτένη είναι η κυριότερη πρωτεΐνη των σημαντικότερων δημητριακών καρπών και σε αυτήν οφείλεται η αρτοποιητική ικανότητα των αλεύρων. Ορισμένα άτομα παρουσιάζουν δυσανεξία σε αυτή την πρωτεΐνη, τη λεγόμενη κοιλιοκάκη. Τα άτομα αυτά μπορούν να καταναλώνουν δημητριακά όπως πατάτες, ρύζι, κεχρί, καλαμπόκι, όχι όμως προϊόντα σιταριού, σίκαλης, κριθαριού και βρώμης. Σήμερα υπάρχει στην αγορά μια πληθώρα προϊόντων ελεύθερα γλουτένης. Η παραπάνω συνταγή με αλεύρι χωρίς γλουτένη είναι μια πολύ καλή επιλογή για ένα σπιτικό παρασκεύασμα, νόστιμο και υγιεινό.

 

Από την αρτοποιό Καμάρδα Ελένη,
Ωρομίσθια εκπαιδευτικό στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ
 
Διατροφικό σχόλιο nutriexperts

 

Η συνταγή έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό Α-Ζ, τεύχος 101, Μάρτιος/Απρίλιος 2013
www.forummagazines.gr
Σεπ 19, 2020nutriexperts
Print Friendly, PDF & Email
Η κατανάλωση ψαριού σε μικρή ηλικία σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης αλλεργικής νόσου σε παιδιάΑνακοίνωση ΕΟΦ για συμπληρώματα διατροφής που διακινούνται μέσω διαδικτύου
Αναζητηση
  • Διατροφη
  • Συνταγες
  • Δρασεις
  • Υγεια
  • Επιστημονικα νεα
  • Εξυπνες συμβουλες
  • Ομορφια & αθληση
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
18o Φεστιβάλ Φαγητού!
«Θέρμης Γεύσεις» – Γιορτή Γευσιγνωσίας
ΔΡΑΣΕΙΣ
Η Ειρήνη Κοντοπίδου για τη διατροφή της γυναίκας
Η Στελίνα Βασιλειάδη σε ομιλία με την ΑΕΛΙΑ: “Η Συμβολή της Yoga και της Σωστής Διατροφής για τη ζωή μετά τον Καρκίνο του Μαστού”
Η Ειρήνη Κοντοπίδου στο TV100 για τη διατροφή της γυναίκας
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ξινόγαλα (αριάνι)
2,282 views
Μαγειρικά σκεύη. Ποια είναι κατάλληλα τελικά?
1,815 views
Ξεκίνησα γυμναστήριο και αντί να χάσω κιλά, έβαλα. Πώς γίνεται αυτό?
1,142 views

Το nutriexperts.gr δημιουργήθηκε από τρεις διαιτολόγους διατροφολόγους με βασικό σκοπό την ενημέρωση του κοινού σε θέματα διατροφής, υγείας και τροφίμων.
Συμβουλές ομορφιάς δίνουν ειδικοί επιστήμονες από το χώρο της αισθητικής και της άθλησης. Σε αυτήν την ιστοσελίδα θα βρείτε ακόμη υγιεινές συνταγές που προτείνουν chef, αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες, με το δικό μας διατροφικό σχολιασμό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
  • Uncategorized
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΡΑΣΕΙΣ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ & ΑΘΛΗΣΗ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΥΓΕΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
  • FROZEN YOGURT ΦΡΑΟΥΛΑ
  • Ενημέρωση ΕΦΕΤ σχετικά με ανάκληση “Σαλάμι Λευκάδος” και με ανάκληση εδέσματος «Ρώσικη σαλάτα»
  • ΡΗΞΗ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΑ-ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ