Truemag

  • ΑΡΧΙΚΗπίσω στην αρχική
  • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕλίγα λόγια για εμάς
  • ΑΡΘΡΑόλα τα θέματα
    • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΟΜΟΡΦΙΑ & ΑΘΛΗΣΗ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΡΑΣΕΙΣnutri δράσεις
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣνομικά ζητήματα
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑπως θα μας βρείτε
  • Home
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:
  • Ειρήνη Κοντοπίδου
  • Στελίνα Βασιλειάδη
  • Φαίδρα Δάγκογλου
Αρχική / Άρθρα / Πασχαλινά Τσουρέκια

Πασχαλινά Τσουρέκια

Υλικά Α μίγμα (προζύμι)

500 γρ αλεύρι δυνατό (τσουρεκιού) κοσκινισμένο

500 γρ χλιαρό νερό

100 γρ φρέσκια μαγιά

1 πρέζα ζάχαρη

Β μίγμα (σε κατσαρόλα)

230 γρ βούτυρο αγελάδος

500 γρ ζάχαρη

10 γρ αλάτι

1 πορτοκάλι χυμό κ ξύσμα

1 πρέζα σκόνη μαστίχα Χίου

40 γρ σκόνη μαχλέπι

½  κουταλάκι του γλυκού βανίλια

6 αυγά

 Γ μίγμα (στο τέλος)

1300 με 1500 γρ αλεύρι δυνατό τσουρεκιού κοσκινισμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε πρώτα το Α μίγμα στο ζυμωτήριο σε χαμηλή ταχύτητα να γίνει ένας χυλός και αφήνουμε να φουσκώσει μέσα στο ζυμωτήριο. Όσο φουσκώσει το προζύμι μας, βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το Β μίγμα με την εξής σειρά….πρώτα λιώνουμε το βούτυρο….στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη με όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά και ανακατεύουμε καλά!! Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τα αυγά και ομογενοποιούμε. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το Β μίγμα μέσα στο Α μίγμα και βάζουμε το ζυμωτήριο σε χαμηλή ταχύτητα να ξεκινήσει το ζύμωμα..(ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΚΑΨΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ..ΙΣΑ ΙΣΑ ΝΑ ΧΛΙΑΡΥΝΟΥΝ)

Τέλος, ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο ζυμωτήριο και Γ μίγμα. Ζυγώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου η ζύμη ξεκολλήσει από τα τοιχώματα κ πάρουμε μια απαλή ζύμη η οποία δεν κολλάει στα χέρια. Σταματάμε το ζυμωτήριο και σκεπάζουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και τηνναφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο σε ζεστό περιβάλλον για 40 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια και αφού ξεκουραστεί η ζύμη μας την κόβουμε σε τεμάχια των 350 γρ έκαστος και πάθουμε σε μπάλες. Σκεπάζουμε πάλι με μια μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου. Μετά, πλάθουμε τις μπάλες σε μικρά φυτίλια στην αρχή (περίπου 20 εκατοστά) και στη συνέχεια αφού ξεκουραστούν για 10 λεπτά πλάθουμε σε φυτίλια περίπου 1 μέτρο. 2 φυτίλια βγάζουν ένα τσουρέκι!!! Πλάθουμε ανά 2 φυτίλια σε σχήμα σταυρού και κάνουμε τα τσουρέκια μας.

Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 30-40 λεπτά. Αλείφουμε τα τσουρέκια με 2 αυγά χτυπημένα σε μισό λίτρο νερό (αυγό κ νερό για μην μαυρίσουν γρήγορα τα τσουρέκια μας) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

τσουρέκι.jpg 1

 

Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα!

 

 

Αναστάσιος Αθανασιάδης, Pastry Chef, καθηγητής εργαστηρίων αρτοζαχαροπλαστικής τέχνης στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης

 

 

Σεπ 19, 2020nutriexperts
Print Friendly, PDF & Email
Ενημέρωση ΕΦΕΤ σχετικά με ανάκληση παιδικού παγουριούΗ Οικονομική Κρίση Βλάπτει Σοβαρά την Διατροφή και την Υγεία μας...
Αναζητηση
  • Διατροφη
  • Συνταγες
  • Δρασεις
  • Υγεια
  • Επιστημονικα νεα
  • Εξυπνες συμβουλες
  • Ομορφια & αθληση
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
18o Φεστιβάλ Φαγητού!
«Θέρμης Γεύσεις» – Γιορτή Γευσιγνωσίας
ΔΡΑΣΕΙΣ
Η Ειρήνη Κοντοπίδου για τη διατροφή της γυναίκας
Η Στελίνα Βασιλειάδη σε ομιλία με την ΑΕΛΙΑ: “Η Συμβολή της Yoga και της Σωστής Διατροφής για τη ζωή μετά τον Καρκίνο του Μαστού”
Η Ειρήνη Κοντοπίδου στο TV100 για τη διατροφή της γυναίκας
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ξινόγαλα (αριάνι)
2,282 views
Μαγειρικά σκεύη. Ποια είναι κατάλληλα τελικά?
1,815 views
Ξεκίνησα γυμναστήριο και αντί να χάσω κιλά, έβαλα. Πώς γίνεται αυτό?
1,142 views

Το nutriexperts.gr δημιουργήθηκε από τρεις διαιτολόγους διατροφολόγους με βασικό σκοπό την ενημέρωση του κοινού σε θέματα διατροφής, υγείας και τροφίμων.
Συμβουλές ομορφιάς δίνουν ειδικοί επιστήμονες από το χώρο της αισθητικής και της άθλησης. Σε αυτήν την ιστοσελίδα θα βρείτε ακόμη υγιεινές συνταγές που προτείνουν chef, αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες, με το δικό μας διατροφικό σχολιασμό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
  • Uncategorized
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΡΑΣΕΙΣ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ & ΑΘΛΗΣΗ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΥΓΕΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
  • FROZEN YOGURT ΦΡΑΟΥΛΑ
  • Ενημέρωση ΕΦΕΤ σχετικά με ανάκληση “Σαλάμι Λευκάδος” και με ανάκληση εδέσματος «Ρώσικη σαλάτα»
  • ΡΗΞΗ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΑ-ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ