Truemag

  • ΑΡΧΙΚΗπίσω στην αρχική
  • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕλίγα λόγια για εμάς
  • ΑΡΘΡΑόλα τα θέματα
    • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΟΜΟΡΦΙΑ & ΑΘΛΗΣΗ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΡΑΣΕΙΣnutri δράσεις
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣνομικά ζητήματα
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑπως θα μας βρείτε
  • Home
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:
  • Ειρήνη Κοντοπίδου
  • Στελίνα Βασιλειάδη
  • Φαίδρα Δάγκογλου
Αρχική / Άρθρα / Πιτάκια με μανιτάρια

Πιτάκια με μανιτάρια

Για τη ζύμη:

1 κιλό αλεύρι ζαχαροπλαστικής

50 γρ. μπέικιν

320 γρ. μαργαρινη

350 γρ. νερό χλιαρό

5 γρ. αλάτι

Για την γέμιση:

μανιτάρια σωταρισμένα στο τηγάνι

ντομάτα (κονκασέ)

κρεμμύδι (ξερό, ψιλοκομμένο)

αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, τη μαργαρίνη (λιωμένη) και το αλάτι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά ώστε να ανακατευτούνε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και συνεχίζομε το χτύπημα ώστε να προκύψει μια εύπλαστη ζύμη. Ζυγίζουμε και πλάθουμε στρογγυλά κομμάτια των 40-50 γραμμαρίων, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη για 15 λεπτά και κατόπιν τα ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα με ένα μικρό πλάστη. Σε κάθε ζυμάρι βάζουμς περίπου 20 γρ. από τη γέμιση που έχουμε φτιάξει, τα κλείνουμε και με ένα πιρούνι τα πατάμε γύρω γύρω για να μην ανοίξουν. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα, τα τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι, τα ψεκάζουμε με νερό και τα ψήνουμε στους 200οC για 15-20 λεπτά.

Tip: στα συγκεκριμένα πιτάκια έχετε τη δυνατότητα εναλλάκτικά να βάλετε όποια γέμιση επιθυμείτε

 

Από την αρτοποιό Ελένη Καμάρδα,  εκπαιδευτικό στις σχολές μαθητείας -ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ
Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
 
Η συνταγή έχει δημοσιευθεί στο τεύχος 174 του περιοδικού Βιοτεχνική Αρτοποιία Ζαχαροπλαστική
www.forummagazines.gr
 

 

Σεπ 19, 2020nutriexperts
Print Friendly, PDF & Email
Ξεκίνησα γυμναστήριο και αντί να χάσω κιλά, έβαλα. Πώς γίνεται αυτό?Καλοκαιρινά γλυκά
Αναζητηση
  • Διατροφη
  • Συνταγες
  • Δρασεις
  • Υγεια
  • Επιστημονικα νεα
  • Εξυπνες συμβουλες
  • Ομορφια & αθληση
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
18o Φεστιβάλ Φαγητού!
«Θέρμης Γεύσεις» – Γιορτή Γευσιγνωσίας
ΔΡΑΣΕΙΣ
Η Ειρήνη Κοντοπίδου για τη διατροφή της γυναίκας
Η Στελίνα Βασιλειάδη σε ομιλία με την ΑΕΛΙΑ: “Η Συμβολή της Yoga και της Σωστής Διατροφής για τη ζωή μετά τον Καρκίνο του Μαστού”
Η Ειρήνη Κοντοπίδου στο TV100 για τη διατροφή της γυναίκας
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ξινόγαλα (αριάνι)
2,282 views
Μαγειρικά σκεύη. Ποια είναι κατάλληλα τελικά?
1,815 views
Ξεκίνησα γυμναστήριο και αντί να χάσω κιλά, έβαλα. Πώς γίνεται αυτό?
1,142 views

Το nutriexperts.gr δημιουργήθηκε από τρεις διαιτολόγους διατροφολόγους με βασικό σκοπό την ενημέρωση του κοινού σε θέματα διατροφής, υγείας και τροφίμων.
Συμβουλές ομορφιάς δίνουν ειδικοί επιστήμονες από το χώρο της αισθητικής και της άθλησης. Σε αυτήν την ιστοσελίδα θα βρείτε ακόμη υγιεινές συνταγές που προτείνουν chef, αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες, με το δικό μας διατροφικό σχολιασμό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
  • Uncategorized
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΡΑΣΕΙΣ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ & ΑΘΛΗΣΗ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΥΓΕΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
  • FROZEN YOGURT ΦΡΑΟΥΛΑ
  • Ενημέρωση ΕΦΕΤ σχετικά με ανάκληση “Σαλάμι Λευκάδος” και με ανάκληση εδέσματος «Ρώσικη σαλάτα»
  • ΡΗΞΗ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΑ-ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ