
Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι ζαχαροπλαστικής
50 γρ. μπέικιν
320 γρ. μαργαρινη
350 γρ. νερό χλιαρό
5 γρ. αλάτι
Για την γέμιση:
μανιτάρια σωταρισμένα στο τηγάνι
ντομάτα (κονκασέ)
κρεμμύδι (ξερό, ψιλοκομμένο)
αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, τη μαργαρίνη (λιωμένη) και το αλάτι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά ώστε να ανακατευτούνε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και συνεχίζομε το χτύπημα ώστε να προκύψει μια εύπλαστη ζύμη. Ζυγίζουμε και πλάθουμε στρογγυλά κομμάτια των 40-50 γραμμαρίων, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη για 15 λεπτά και κατόπιν τα ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα με ένα μικρό πλάστη. Σε κάθε ζυμάρι βάζουμς περίπου 20 γρ. από τη γέμιση που έχουμε φτιάξει, τα κλείνουμε και με ένα πιρούνι τα πατάμε γύρω γύρω για να μην ανοίξουν. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα, τα τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι, τα ψεκάζουμε με νερό και τα ψήνουμε στους 200οC για 15-20 λεπτά.
Tip: στα συγκεκριμένα πιτάκια έχετε τη δυνατότητα εναλλάκτικά να βάλετε όποια γέμιση επιθυμείτε
Από την αρτοποιό Ελένη Καμάρδα, εκπαιδευτικό στις σχολές μαθητείας -ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης Η συνταγή έχει δημοσιευθεί στο τεύχος 174 του περιοδικού Βιοτεχνική Αρτοποιία Ζαχαροπλαστική www.forummagazines.gr