
Υλικά
- 150 γρ. κοτόπουλο στήθος
- χυμό από μισό λεμόνι
- ½ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
- 3 φέτες ανανά
- 40 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρντισμένα
- 60 γρ. λάχανο κόκκινο
- 60 γρ. μαρούλι
- 60 γρ. μαραθόριζα
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 πίτα pappadum
- προαιρετικά ηλιέλαιο
- ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κ. γ. μέλι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- ½ κ.γ. παπαρουνόσπορο
- αλάτι πιπέρι
Οδηγίες
- Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Μαρινάρουμε με αυτό το κοτόπουλο και το ψήνουμε στο τηγάνι γκριλ μαζί με τις φέτες του ανανά.
- Κόβουμε το μαρούλι, το λάχανο, την μαραθόριζα, το κοτόπουλο, τον ανανά και τα ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τα αμύγδαλα.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε με αυτό την σαλάτα.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει και βουτάμε την πίτα pappadum για 3 δευτερόλεπτα.
- Την ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για να την στεγνώσουμε από το περιττό λάδι.
- Αν δεν θέλουμε να τηγανίσουμε την πίτα, μπορούμε να την ψήσουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.
- Βάζουμε την πίτα στο πιάτο και την γεμίζουμε με την σαλάτα.
Μία δροσερή σαλάτα με κοτόπουλο που μπορεί να καταναλωθεί σαν κυρίως γεύμα, αφού συνδυάζει άπαχη πηγή πρωτεΐνης (κοτόπουλο) με λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαφριά σος από ελαιόλαδο και μουστάρδα. Το τζίντζερ και ο ανανάς δίνουν μία ευχάριστη νότα ενώ παράλληλα προσφέρουν και πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
Απλά δοκιμάστε την!!!
Ευχαριστούμε τη Μιράντα Παπαδοπούλου για τη συνταγή της
Διατροφικόσχόλιο Nutriexperts