Truemag

  • ΑΡΧΙΚΗπίσω στην αρχική
  • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕλίγα λόγια για εμάς
  • ΑΡΘΡΑόλα τα θέματα
    • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΟΜΟΡΦΙΑ & ΑΘΛΗΣΗ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΡΑΣΕΙΣnutri δράσεις
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣνομικά ζητήματα
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑπως θα μας βρείτε
  • Home
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:
  • Ειρήνη Κοντοπίδου
  • Στελίνα Βασιλειάδη
  • Φαίδρα Δάγκογλου
Αρχική / Άρθρα / Σαλάτα με κοτόπουλο και ανάνα σε πίτα pappadum

Σαλάτα με κοτόπουλο και ανάνα σε πίτα pappadum

Υλικά

  • 150 γρ. κοτόπουλο στήθος
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • ½ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • 3 φέτες ανανά
  • 40 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρντισμένα
  • 60 γρ. λάχανο κόκκινο
  • 60 γρ. μαρούλι
  • 60 γρ. μαραθόριζα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πίτα pappadum
  • προαιρετικά ηλιέλαιο
  • ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κ. γ. μέλι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • ½ κ.γ. παπαρουνόσπορο
  • αλάτι πιπέρι

 

Οδηγίες

  • Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Μαρινάρουμε με αυτό το κοτόπουλο και το ψήνουμε στο τηγάνι γκριλ μαζί με τις φέτες του ανανά.
  • Κόβουμε το μαρούλι, το λάχανο, την μαραθόριζα, το κοτόπουλο, τον ανανά και τα ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τα αμύγδαλα.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε με αυτό την σαλάτα.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει και βουτάμε την πίτα pappadum για 3 δευτερόλεπτα.
  • Την ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για να την στεγνώσουμε από το περιττό λάδι.
  • Αν δεν θέλουμε να τηγανίσουμε την πίτα, μπορούμε να την ψήσουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.
  • Βάζουμε την πίτα στο πιάτο και την γεμίζουμε με την σαλάτα.

 

Μία δροσερή σαλάτα με κοτόπουλο που μπορεί να καταναλωθεί σαν κυρίως γεύμα, αφού συνδυάζει άπαχη πηγή πρωτεΐνης (κοτόπουλο) με λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαφριά σος από ελαιόλαδο και μουστάρδα. Το τζίντζερ και ο ανανάς δίνουν μία ευχάριστη νότα ενώ παράλληλα προσφέρουν και πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Απλά δοκιμάστε την!!!

Ευχαριστούμε τη Μιράντα Παπαδοπούλου για τη συνταγή της

www.foodprints.gr

Διατροφικόσχόλιο Nutriexperts

Σεπ 19, 2020nutriexperts
Print Friendly, PDF & Email
Παγωτά και θερμίδες: ποιο έχει τις λιγότερες;Απλά βήματα για να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα.
Αναζητηση
  • Διατροφη
  • Συνταγες
  • Δρασεις
  • Υγεια
  • Επιστημονικα νεα
  • Εξυπνες συμβουλες
  • Ομορφια & αθληση
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
18o Φεστιβάλ Φαγητού!
«Θέρμης Γεύσεις» – Γιορτή Γευσιγνωσίας
ΔΡΑΣΕΙΣ
Η Ειρήνη Κοντοπίδου για τη διατροφή της γυναίκας
Η Στελίνα Βασιλειάδη σε ομιλία με την ΑΕΛΙΑ: “Η Συμβολή της Yoga και της Σωστής Διατροφής για τη ζωή μετά τον Καρκίνο του Μαστού”
Η Ειρήνη Κοντοπίδου στο TV100 για τη διατροφή της γυναίκας
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ξινόγαλα (αριάνι)
2,282 views
Μαγειρικά σκεύη. Ποια είναι κατάλληλα τελικά?
1,815 views
Ξεκίνησα γυμναστήριο και αντί να χάσω κιλά, έβαλα. Πώς γίνεται αυτό?
1,142 views

Το nutriexperts.gr δημιουργήθηκε από τρεις διαιτολόγους διατροφολόγους με βασικό σκοπό την ενημέρωση του κοινού σε θέματα διατροφής, υγείας και τροφίμων.
Συμβουλές ομορφιάς δίνουν ειδικοί επιστήμονες από το χώρο της αισθητικής και της άθλησης. Σε αυτήν την ιστοσελίδα θα βρείτε ακόμη υγιεινές συνταγές που προτείνουν chef, αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες, με το δικό μας διατροφικό σχολιασμό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
  • Uncategorized
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΡΑΣΕΙΣ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ & ΑΘΛΗΣΗ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΥΓΕΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
  • FROZEN YOGURT ΦΡΑΟΥΛΑ
  • Ενημέρωση ΕΦΕΤ σχετικά με ανάκληση “Σαλάμι Λευκάδος” και με ανάκληση εδέσματος «Ρώσικη σαλάτα»
  • ΡΗΞΗ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΑ-ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ