
- Σπανάκι Baby – 250γρ
- 1 αχλάδι καθαρισμένο – κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3 Σύκα ξερά – σε λεπτές φέτες
- Κράνα αποξηραμένα – 30γρ
- Καρύδια σπασμένα – 50 γρ
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Ντρέσινγκ
- Χυμός λεμόνι – 20ml
- Χυμός πορτοκάλι – 20ml
- Μέλι – 10ml
- Ελαιόλαδο – 50ml
- λίγο αλάτι
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ξύσμα από πορτοκάλι
Τα αναμειγνύουμε για λίγο στο multi.
- Σουσάμι ψημένο – 20γρ
Τέλος αναμειγνύουμε το σπανάκι με το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Πρόκειται για μια σαλάτα πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες, βιταμίνη Cκαι καροτίνη. Τα αποξηραμένα φρούτα μαζί με το σπανάκι την καθιστούν πλούσια και σε φυτικές ίνες, απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του εντέρου μας. Επίσης, ο συνδυασμός χυμού εσπεριδοειδών με το ωμό σπανάκι μας βοηθάει να απορροφήσουμε εύκολα τον αποθηκευμένο σίδηρο σε αυτό. Τέλος, είναι μια καλή πηγή μαγνησίου και καλίου.
Αυτή η συνταγή είναι του Εστιατορίου Πέρδικα στην Χρυσαυγή Λαγκαδά, από τον Σεφ Αθάνασιο Σταντσίδη
Διατροφικό σχόλιο Nutriexperts
Perdika Estiasi AE (perdika.estiasi@gmail.com) 57200 Chrisaugi Lagadas, Greece