Truemag

  • ΑΡΧΙΚΗπίσω στην αρχική
  • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕλίγα λόγια για εμάς
  • ΑΡΘΡΑόλα τα θέματα
    • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΟΜΟΡΦΙΑ & ΑΘΛΗΣΗ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΡΑΣΕΙΣnutri δράσεις
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣνομικά ζητήματα
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑπως θα μας βρείτε
  • Home
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:
  • Ειρήνη Κοντοπίδου
  • Στελίνα Βασιλειάδη
  • Φαίδρα Δάγκογλου
Αρχική / Άρθρα / Σαλάτα σπανάκι με ξερά σύκα και σουσάμι

Σαλάτα σπανάκι με ξερά σύκα και σουσάμι

  • Σπανάκι Baby – 250γρ
  • 1 αχλάδι καθαρισμένο – κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 Σύκα ξερά – σε λεπτές φέτες
  • Κράνα αποξηραμένα – 30γρ
  • Καρύδια σπασμένα – 50 γρ

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Ντρέσινγκ

  • Χυμός λεμόνι – 20ml
  • Χυμός πορτοκάλι – 20ml
  • Μέλι – 10ml
  • Ελαιόλαδο – 50ml
  • λίγο αλάτι
  • λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ξύσμα από πορτοκάλι

Τα αναμειγνύουμε για λίγο στο multi.

  • Σουσάμι ψημένο – 20γρ

Τέλος αναμειγνύουμε το σπανάκι με το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

 

Πρόκειται για μια σαλάτα πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες, βιταμίνη Cκαι καροτίνη. Τα αποξηραμένα φρούτα μαζί με το σπανάκι την καθιστούν πλούσια και σε φυτικές ίνες, απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του εντέρου μας. Επίσης, ο συνδυασμός χυμού εσπεριδοειδών με το ωμό σπανάκι μας βοηθάει να απορροφήσουμε εύκολα τον αποθηκευμένο σίδηρο σε αυτό. Τέλος, είναι μια καλή πηγή μαγνησίου και καλίου.

Αυτή η συνταγή είναι του Εστιατορίου Πέρδικα στην Χρυσαυγή Λαγκαδά, από τον Σεφ Αθάνασιο Σταντσίδη

Διατροφικό σχόλιο Nutriexperts

Perdika Estiasi AE (perdika.estiasi@gmail.com)
57200 Chrisaugi
Lagadas, Greece
Σεπ 19, 2020nutriexperts
Print Friendly, PDF & Email
Στέβια – «Ζάχαρη» χωρίς θερμίδες!Η σωστή διατροφή σύμμαχος στη διακοπή του καπνίσματος!
Αναζητηση
  • Διατροφη
  • Συνταγες
  • Δρασεις
  • Υγεια
  • Επιστημονικα νεα
  • Εξυπνες συμβουλες
  • Ομορφια & αθληση
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
18o Φεστιβάλ Φαγητού!
«Θέρμης Γεύσεις» – Γιορτή Γευσιγνωσίας
ΔΡΑΣΕΙΣ
Η Ειρήνη Κοντοπίδου για τη διατροφή της γυναίκας
Η Στελίνα Βασιλειάδη σε ομιλία με την ΑΕΛΙΑ: “Η Συμβολή της Yoga και της Σωστής Διατροφής για τη ζωή μετά τον Καρκίνο του Μαστού”
Η Ειρήνη Κοντοπίδου στο TV100 για τη διατροφή της γυναίκας
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ξινόγαλα (αριάνι)
2,282 views
Μαγειρικά σκεύη. Ποια είναι κατάλληλα τελικά?
1,815 views
Ξεκίνησα γυμναστήριο και αντί να χάσω κιλά, έβαλα. Πώς γίνεται αυτό?
1,142 views

Το nutriexperts.gr δημιουργήθηκε από τρεις διαιτολόγους διατροφολόγους με βασικό σκοπό την ενημέρωση του κοινού σε θέματα διατροφής, υγείας και τροφίμων.
Συμβουλές ομορφιάς δίνουν ειδικοί επιστήμονες από το χώρο της αισθητικής και της άθλησης. Σε αυτήν την ιστοσελίδα θα βρείτε ακόμη υγιεινές συνταγές που προτείνουν chef, αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες, με το δικό μας διατροφικό σχολιασμό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
  • Uncategorized
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΡΑΣΕΙΣ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ & ΑΘΛΗΣΗ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΥΓΕΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
  • FROZEN YOGURT ΦΡΑΟΥΛΑ
  • Ενημέρωση ΕΦΕΤ σχετικά με ανάκληση “Σαλάμι Λευκάδος” και με ανάκληση εδέσματος «Ρώσικη σαλάτα»
  • ΡΗΞΗ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΑ-ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ