Truemag

  • ΑΡΧΙΚΗπίσω στην αρχική
  • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕλίγα λόγια για εμάς
  • ΑΡΘΡΑόλα τα θέματα
    • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΟΜΟΡΦΙΑ & ΑΘΛΗΣΗ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΡΑΣΕΙΣnutri δράσεις
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣνομικά ζητήματα
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑπως θα μας βρείτε
  • Home
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:
  • Ειρήνη Κοντοπίδου
  • Στελίνα Βασιλειάδη
  • Φαίδρα Δάγκογλου
Αρχική / Άρθρα / Σμιλεύοντας τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών

Σμιλεύοντας τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών

 

Τα παιδιά συχνά αρνούνται να δοκιμάσουν μια καινούρια τροφή, ιδίως αν τους απωθεί η εμφάνιση ή η μυρωδιά της, γεγονός που ανησυχεί τους γονείς. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο όταν οι τροφές που αρνούνται τα παιδιά είναι τα φρούτα, τα λαχανικά ή τα ψάρια, που είναι απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού. Η λύση, ωστόσο, στο πρόβλημα αυτό φαίνεται να είναι σχετικά εύκολη και ανώδυνη τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς.

Σύμφωνα με έρευνα που εκπόνησε το πανεπιστήμιο του Ιλλινόις, οι προτιμήσεις των παιδιών στο φαγητό εξαρτώνται από το βαθμό στον οποίο τα παιδιά εκτίθενται στις τροφές αυτές. Συγκεκριμένα, στην πειραματική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παιδιά ηλικίας δύο ετών εκτέθηκαν 2, 5, 10, 15, ή 20 φορές σε κάποιεςκαινούριες τροφές, όπως εξωτικά φρούτα ή περίεργα τυριά, ενώ ταυτόχρονα τους εξηγούνταν η ιστορία του φαγητού. Μετά από ένα μήνα περίπου κατά τον οποίο τα παιδιά έρχονταν ξανά και ξανά σε επαφή με τα καινούρια φαγητά, τους ζητήθηκε να διαλέξουναυτά που προτιμούν. Τα παιδιά αποδείχτηκε πως επέλεξαν τις τροφές αυτές με τις οποίες είχαν έρθει περισσότερες φορές σε επαφή.

Φαίνεται, λοιπόν, πως οι προτιμήσεις ενός παιδιού σχετικά με το ποιες τροφές του αρέσεουν και ποιες όχι, έχει να κάνει τελικά με το πόσο εξοικειωμένο είναι με αυτές. Για να σμιλέψετε σωστά τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών σας φέρτε τα σε επαφή επανειλημμένως με νέες και θρεπτικές τροφές, όπως φρούτα και λαχανικά, μιλήστε τα για αυτές και, φυσικά, δώστε τους το καλό παράδειγμα με το να είστε κι εσείς οι ίδιοι ανοιχτοί σε νέες δοκιμές.

Ειρήνη Καρανικόλα

Συμβουλευτική Ψυχολόγος

www.karanikola.gr

Σεπ 18, 2020nutriexperts
Print Friendly, PDF & Email
Κολπική μαρμαρυγήΟι Nutriexperts σε ομιλία με το σύλλογο ΑΕΛΙΑ στη Βέροια
Αναζητηση
  • Διατροφη
  • Συνταγες
  • Δρασεις
  • Υγεια
  • Επιστημονικα νεα
  • Εξυπνες συμβουλες
  • Ομορφια & αθληση
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
18o Φεστιβάλ Φαγητού!
«Θέρμης Γεύσεις» – Γιορτή Γευσιγνωσίας
ΔΡΑΣΕΙΣ
Η Ειρήνη Κοντοπίδου για τη διατροφή της γυναίκας
Η Στελίνα Βασιλειάδη σε ομιλία με την ΑΕΛΙΑ: “Η Συμβολή της Yoga και της Σωστής Διατροφής για τη ζωή μετά τον Καρκίνο του Μαστού”
Η Ειρήνη Κοντοπίδου στο TV100 για τη διατροφή της γυναίκας
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ξινόγαλα (αριάνι)
2,282 views
Μαγειρικά σκεύη. Ποια είναι κατάλληλα τελικά?
1,815 views
Ξεκίνησα γυμναστήριο και αντί να χάσω κιλά, έβαλα. Πώς γίνεται αυτό?
1,142 views

Το nutriexperts.gr δημιουργήθηκε από τρεις διαιτολόγους διατροφολόγους με βασικό σκοπό την ενημέρωση του κοινού σε θέματα διατροφής, υγείας και τροφίμων.
Συμβουλές ομορφιάς δίνουν ειδικοί επιστήμονες από το χώρο της αισθητικής και της άθλησης. Σε αυτήν την ιστοσελίδα θα βρείτε ακόμη υγιεινές συνταγές που προτείνουν chef, αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες, με το δικό μας διατροφικό σχολιασμό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
  • Uncategorized
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΡΑΣΕΙΣ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ & ΑΘΛΗΣΗ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΥΓΕΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
  • FROZEN YOGURT ΦΡΑΟΥΛΑ
  • Ενημέρωση ΕΦΕΤ σχετικά με ανάκληση “Σαλάμι Λευκάδος” και με ανάκληση εδέσματος «Ρώσικη σαλάτα»
  • ΡΗΞΗ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΑ-ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ