Truemag

  • ΑΡΧΙΚΗπίσω στην αρχική
  • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕλίγα λόγια για εμάς
  • ΑΡΘΡΑόλα τα θέματα
    • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΟΜΟΡΦΙΑ & ΑΘΛΗΣΗ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΡΑΣΕΙΣnutri δράσεις
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣνομικά ζητήματα
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑπως θα μας βρείτε
  • Home
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:
  • Ειρήνη Κοντοπίδου
  • Στελίνα Βασιλειάδη
  • Φαίδρα Δάγκογλου
Αρχική / Άρθρα / Σούπα Μινεστρόνε (Minestrone)

Σούπα Μινεστρόνε (Minestrone)

Υλικά

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

50γρ μπέικον

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

7 φλυτζάνια ζωμό κρέατος

1 κιλό λαχανικά εποχής (λάχανο κουνουπίδι φασολάκια αρακά)

2 καρότα

1 πράσο

1 σκελίδα σκόρδο

3 ντομάτες περασμένες από το μούλτι

½ φλυτζάνι άσπρο κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

50 γρ μακαρονάκι κοφτό

Παρμεζάνα τριμμένη

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το   μπέικον και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μακαρόνια και την παρμεζάνα.

Αφήνουμε την σούπα να πάρει μια βράση και μετά προσθέτουμε και τα μακαρόνια

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ( μέχρι να γίνει το μακαρονάκι )

Σερβίρετε ζεστή πασπαλισμένη με την παρμεζάνα .

 

Συνταγή: Θάνος Μαλακούδης, chef, μάγειρας

 

Διατροφικό σχόλιο Nutriexperts: Οι σούπες είναι εύπεπτες και ελαφριές και έχουν μεγάλη θρεπτική αξία, επειδή τα υδατοδιαλυτά συστατικά των τροφίμων παραμένουν στο ζωμό της σούπας. Επίσης βοηθάνε στην ενυδάτωση του οργανισμού και είναι κατάλληλες και για εξαντλημένους και ασθενείς οργανισμούς. Νόστιμες και θρεπτικές, λοιπόν, αποτελούν την καλύτερη επιλογή.

Σεπ 18, 2020nutriexperts
Print Friendly, PDF & Email
Η Στελίνα Βασιλειάδη στη Νάουσα με την ΑΕΛΙΑΣυμβουλές για να απαλλαγούμε από το “hangover”
Αναζητηση
  • Διατροφη
  • Συνταγες
  • Δρασεις
  • Υγεια
  • Επιστημονικα νεα
  • Εξυπνες συμβουλες
  • Ομορφια & αθληση
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
18o Φεστιβάλ Φαγητού!
«Θέρμης Γεύσεις» – Γιορτή Γευσιγνωσίας
ΔΡΑΣΕΙΣ
Η Ειρήνη Κοντοπίδου για τη διατροφή της γυναίκας
Η Στελίνα Βασιλειάδη σε ομιλία με την ΑΕΛΙΑ: “Η Συμβολή της Yoga και της Σωστής Διατροφής για τη ζωή μετά τον Καρκίνο του Μαστού”
Η Ειρήνη Κοντοπίδου στο TV100 για τη διατροφή της γυναίκας
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ξινόγαλα (αριάνι)
2,282 views
Μαγειρικά σκεύη. Ποια είναι κατάλληλα τελικά?
1,815 views
Ξεκίνησα γυμναστήριο και αντί να χάσω κιλά, έβαλα. Πώς γίνεται αυτό?
1,142 views

Το nutriexperts.gr δημιουργήθηκε από τρεις διαιτολόγους διατροφολόγους με βασικό σκοπό την ενημέρωση του κοινού σε θέματα διατροφής, υγείας και τροφίμων.
Συμβουλές ομορφιάς δίνουν ειδικοί επιστήμονες από το χώρο της αισθητικής και της άθλησης. Σε αυτήν την ιστοσελίδα θα βρείτε ακόμη υγιεινές συνταγές που προτείνουν chef, αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες, με το δικό μας διατροφικό σχολιασμό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
  • Uncategorized
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΡΑΣΕΙΣ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ & ΑΘΛΗΣΗ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΥΓΕΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
  • FROZEN YOGURT ΦΡΑΟΥΛΑ
  • Ενημέρωση ΕΦΕΤ σχετικά με ανάκληση “Σαλάμι Λευκάδος” και με ανάκληση εδέσματος «Ρώσικη σαλάτα»
  • ΡΗΞΗ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΑ-ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ