
Υλικά για τα μπισκότα:
200 γρ βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ βρώμη σε μορφή σκόνης
200 γρ αλεύρι
140 γρ ζάχαρη καστανή
4-6 κουταλιές γάλα ή νερό
2 κουτάλακια μπεικιν παουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ξύσμα από ένα λεμόνι ακέρωτο ή μια βανίλια
μισό φλιτζάνι τσαγιού cranberries (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Σε μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά.
- Ζυμώνω με τα χέρια και ρίχνω το γάλα ή το νερό.
- Ζυμώνω καλά να πετύχω μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Αφήνω το ζυμάρι 15 λεπτά στο ψυγείο.
- Ανοίγω τη ζύμη σε φύλλο και κόβω με κουπατ σχέδια στρόγγυλα .
- Βάζω τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180ο C για 15 λεπτά περίπου.
Tips
Εναλλακτικά μπορούμε τα 200 γρ βρώμης να τα αντικαταστήσουμε με 150 γρ βρώμη και 50 γρ πούδρα αμυγδάλου.
Επίσης μπορούμε αφού ψηθούν τα μπισκότα και έχουν κρυώσει τελείως, να λιώσουμε σοκολάτα κουβερτούρα με 55% περιεκτικότητα σε κακάο και να βουτήξουμε την επάνω επιφάνεια τους στη σοκολάτα και να τα αφήσουμε να κρυώσουν.
Μπορούμε να τα κάνουμε σαν πτι φουρ, αν τα κόψουμε σε πιο μικρο μέγεθος και λίγο πιο λεπτά και να τα γεμίσουμε με ταχίνι με μέλι ή ταχίνι με σοκολάτα. Απλά στη περίπτωση αυτή θα προσέξουμε το χρόνο ψησίματος. Αρκεί να ροδίσουν από κάτω. Θα είναι λίγο μαλακά μόλις βγουν από το φούρνο αλλά όσο θα κρυώνουν θα σφίγγουν περισσότερο.
Συνταγή: Sweet Creations by Helen Ελένη Κωνσταντινίδου, αρτοποιός-ζαχαροπλάστης www.facebook.com/sweetcreations.gr?fref=ts