Truemag

  • ΑΡΧΙΚΗπίσω στην αρχική
  • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕλίγα λόγια για εμάς
  • ΑΡΘΡΑόλα τα θέματα
    • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΟΜΟΡΦΙΑ & ΑΘΛΗΣΗ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΡΑΣΕΙΣnutri δράσεις
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣνομικά ζητήματα
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑπως θα μας βρείτε
  • Home
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:
  • Ειρήνη Κοντοπίδου
  • Στελίνα Βασιλειάδη
  • Φαίδρα Δάγκογλου
Αρχική / Άρθρα / Στριφτή πίτα με κολοκυθάκια από την αρτοποιό Ελένη Καμάρδα

Στριφτή πίτα με κολοκυθάκια από την αρτοποιό Ελένη Καμάρδα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

1kg αλεύρι για πίτα

20g αλάτι

2 αβγά

120g ηλιέλαιο

30g ξύδι

450g νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

Χτυπάμε στο μίξερ τη μισή ποσότητα του νερού, το ηλιέλαιο, το ξύδι και τα αβγά σε μέτρια ταχύτητα, να διαλυθούν καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι με το υπόλοιπο νερό και τέλος το αλάτι και ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 100 γραμμαρίων και τα αφήνουμε σε σκέυος αλευρωμένο ελαφρώς. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και πανί βαμβακερό και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1500g κολοκυθάκια

100g κρεμμύδι ξερό

1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο

2g αλάτι

1g πιπέρι

50g φρυγανιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε σε ρεντέ τα κολοκυθάκια, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και ανακατεύουμε να βγούν τα υγρά τους. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια, τον άνιθο, αλάτι, πιπέρι και τέλος τη φρυγανιά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και φτιάχνουμε τα φύλλα. Ανοίγουμε φύλλα των 100 γραμμαρίων με νισεστέ και απλώνουμε τη γέμιση. Τυλίγουμε τα φύλλα σε ρολό και με τα 2 χέρια ταυτόχρονα, το στρίβουμε 3-4 φορές. Τοποθετούμε σε ταψί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία. Αλείφουμε με το μείγμα επάλειψης και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30-50 λεπτά. Ψεκάζουμε με νερό και ψήνουμε για 40-50 λεπτά στους 200οC.

 

Η συνταγή αυτή έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό Βιοτεχνική Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, τεύχος 182, σελ. 42. http://www.forummagazines.gr

Από την αρτοποιό Καμάρδα Ελένη, ωρομίσθια εκπαιδευτικό ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης

 

Σεπ 19, 2020nutriexperts
Print Friendly, PDF & Email
Συμβουλές διατροφής για αυστηρά χορτοφάγους (vegan)Ενημέρωση από τον Ε.Φ.Ε.Τ. σχετικά με ανάκληση ενεργειακού ποτού HELL
Αναζητηση
  • Διατροφη
  • Συνταγες
  • Δρασεις
  • Υγεια
  • Επιστημονικα νεα
  • Εξυπνες συμβουλες
  • Ομορφια & αθληση
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
18o Φεστιβάλ Φαγητού!
«Θέρμης Γεύσεις» – Γιορτή Γευσιγνωσίας
ΔΡΑΣΕΙΣ
Η Ειρήνη Κοντοπίδου για τη διατροφή της γυναίκας
Η Στελίνα Βασιλειάδη σε ομιλία με την ΑΕΛΙΑ: “Η Συμβολή της Yoga και της Σωστής Διατροφής για τη ζωή μετά τον Καρκίνο του Μαστού”
Η Ειρήνη Κοντοπίδου στο TV100 για τη διατροφή της γυναίκας
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ξινόγαλα (αριάνι)
2,282 views
Μαγειρικά σκεύη. Ποια είναι κατάλληλα τελικά?
1,815 views
Ξεκίνησα γυμναστήριο και αντί να χάσω κιλά, έβαλα. Πώς γίνεται αυτό?
1,142 views

Το nutriexperts.gr δημιουργήθηκε από τρεις διαιτολόγους διατροφολόγους με βασικό σκοπό την ενημέρωση του κοινού σε θέματα διατροφής, υγείας και τροφίμων.
Συμβουλές ομορφιάς δίνουν ειδικοί επιστήμονες από το χώρο της αισθητικής και της άθλησης. Σε αυτήν την ιστοσελίδα θα βρείτε ακόμη υγιεινές συνταγές που προτείνουν chef, αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες, με το δικό μας διατροφικό σχολιασμό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
  • Uncategorized
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΡΑΣΕΙΣ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ & ΑΘΛΗΣΗ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΥΓΕΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
  • FROZEN YOGURT ΦΡΑΟΥΛΑ
  • Ενημέρωση ΕΦΕΤ σχετικά με ανάκληση “Σαλάμι Λευκάδος” και με ανάκληση εδέσματος «Ρώσικη σαλάτα»
  • ΡΗΞΗ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΑ-ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ