Φαίδρα Δάγκογλου
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το 2006 αποφοίτησε από το Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής, της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, του Ανωτάτου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου, πάνω στην Τεχνολογία και την Ασφάλεια των Τροφίμων από το Πανεπιστήμιο του Cardiff της Ουαλίας, της Μ. Βρετανίας (2008).
Εργάστηκε στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο “Θεαγένειο” της Θεσσαλονίκης, στο τμήμα διατροφής, στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης. Από το 2011 έως τις αρχές του 2013 υπήρξε διαιτολόγος, προϊσταμένη τμήματος Διατροφής, του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης. Επίσης, έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε διάφορα ΙΕΚ και σχολές μαθητείας (ΕΠΑΣ). Από το 2009 εργάζεται ως εκπαιδευτικός στον όμιλο ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης. Στις 02/12/2013 εντάχθηκε στο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) με αριθμό μητρώου εκπαιδευτή 77815851390.
Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος. Έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων με θέμα τη διατροφή και τα τρόφιμα. Το 2006 παρουσίασε τα αποτελέσματα της διπλωματικής της εργασίας με θέμα «Ο ρόλος των αντιοξειδωτικών στην αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη», στο 20ο Ετήσιο Συνέδριο Διαβητολογικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδας, καθώς και στο 6ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας. Τέλος, αρθρογραφεί στον ιντερνετικό τύπο για θέματα διατροφής και ασφάλειας τροφίμων.
Email: fedradag@hotmail.com