
ΥΛΙΚΑ για τη βάση:
100g μπισκότα τριμμένα
50g βούτυρο λιωμένο
ΥΛΙΚΑ για την κρέμα:
300g ανθότυρο
3 κουτ. σούπας μέλι
20g ζάχαρη μαύρη
200g γιαούρτι άπαχο
Χυμός ενός λεμονιού
3 φύλλα ζελατίνης ζαχαροπλαστικής
Για το γαρνίρισμα του cheesecake θα χρειαστούμε φράουλες ή βύσσινα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα τριμμένα μπισκότα. Σχηματίζουμε βάση σε φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Μαλακώνουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό και τις ρίχνουμε στο χυμό λεμονιού, ο οποίος είναι χλιαρός. Στη συνέχεια ομογενοποιούμε το γιαούρτι με το ανθότυρο, τη ζάχαρη και το μέλι, και τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού με τις ζελατίνες. Όταν η κρέμα ομογενοποιηθεί καλά την απλώνετε πάνω από τη βάση και τοποθετείτε τη φόρμα στο ψυγείο να παγώσει. Γαρνίρετε το cheesecake με φρέσκες φράουλες ή βύσσινα. Εναλλακτικά, σε περιόδους που έχουμε αυτά τα φρούτα μπορείτε να το σερβίρετε με σπιτική μαρμελάδα από τα συγκεκριμένα φρούτα.
Ζερβίδης Πασχάλης Pastry Chef Lecturer