
Υλικά
150g βουτυρο αγελαδος
150g κουβερτουρα
80ml γαλα
30g σκόνη κακάο
300g καστανη ζαχαρη
4 κρόκοι
2 βανιλιες
200g φουντουκια σε σκόνη.
4 ασπραδια μαρεγκα.
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν όλα τα υλικά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια έως ότου γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα και την ενώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά απαλά απαλά. Αδειάζουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι (όχι κλασσική φόρμα με τρύπα) περίπου 24 εκατοστών, αφού προηγομένως έχουμε βάλει μια βρεγμένη λαδόκολα στον πάτο και στα τοιχώματα. Τέλος, ψήνουμε στους 180οC για 45 λεπτά περίπου. Το κέικ βγαίνει υγρό
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Αναστάσιος Αθανασιάδης, Pastry Chef, καθηγητής εργαστηρίων αρτοζαχαροπλαστικής τέχνης στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης