Truemag

  • ΑΡΧΙΚΗπίσω στην αρχική
  • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕλίγα λόγια για εμάς
  • ΑΡΘΡΑόλα τα θέματα
    • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΟΜΟΡΦΙΑ & ΑΘΛΗΣΗ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΡΑΣΕΙΣnutri δράσεις
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣνομικά ζητήματα
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑπως θα μας βρείτε
  • Home
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:
  • Ειρήνη Κοντοπίδου
  • Στελίνα Βασιλειάδη
  • Φαίδρα Δάγκογλου
Αρχική / Άρθρα / Χοιρινό με κυδώνια

Χοιρινό με κυδώνια

ΥΛΙΚΑ:

Στην κατσαρόλα

1κιλό χοιρινό σπάλα κόκκαλο κομμένο σε κύβους (50γρ. περίπου)

100ml ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (περίπου 200γρ.)

200ml γλυκό κρασί

20γρ. κορν φλάουρ

2 φύλλα δάφνης

20γρ.αλάτι

10γρ. πιπέρι μαύρο

5γρ. μπαχάρι τριμμένο

Στο τηγάνι

2 κυδώνια

50ml βούτυρο

20γρ. ζάχαρη

Χυμός από δύο λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε μια ευρύχωρη κατσαρόλα σε δυνατό μάτι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει βάζουμε το κρέας και το «σοτάρουμε» μέχρι να ροδίσει. Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε για λίγο ακόμη. Κατόπιν σβήνουμε με το γλυκό κρασί.

Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι-μπαχάρι-δάφνη και 1.5 λίτρο νερό και βράζουμε για μια ώρα περίπου. Όσο βράζει το κρέας κόβουμε τα κυδώνια (σε σχήμα κυδωνάτο, χοντρές φέτες). Τα βάζουμε σε νερό και παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίχνουμε το βούτυρο και τα κυδώνια σοτάροντας ελαφριά για 5 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, καραμελώνουμε και σβήνουμε με το χυμό λεμόνι.

Όταν το χοιρινό είναι έτοιμο το «δένουμε» με το κορν-φλάουρ (που το έχουμε λιώσει σε 50ml νερό), ρίχνοντάς το μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύοντας προσεκτικά. Έπειτα, παίρνουμε ένα βαθύ πυρέξ, ρίχνουμε μέσα το κρέας και τα κυδώνια και ανακατεύουμε με προσοχή για να μην σπάσουν τα κυδώνια. Τα βάζουμε στο φούρνο στους 160Ο για 40 λεπτά της ώρας. Σερβίρουμε με ρύζι Μπασμάτι βουτύρου ή πουρέ πατάτα.

Αυτή η συνταγή είναι του Εστιατορίου Πέρδικα στην Χρυσαυγή Λαγκαδά, από τον Σεφ Αθάνασιο Σταντσίδη.

Perdika Estiasi AE (perdika.estiasi@gmail.com)
57200 Chrisaugi
Lagadas, Greece
office: +30 23940 25506

 

Σεπ 19, 2020nutriexperts
Print Friendly, PDF & Email
Βασιλικός Πολτός - Η πλουσιότερη υγιεινή τροφή της φύσης!Η «απενεχοποίηση» για τους λάτρεις της σοκολάτας
Αναζητηση
  • Διατροφη
  • Συνταγες
  • Δρασεις
  • Υγεια
  • Επιστημονικα νεα
  • Εξυπνες συμβουλες
  • Ομορφια & αθληση
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
18o Φεστιβάλ Φαγητού!
«Θέρμης Γεύσεις» – Γιορτή Γευσιγνωσίας
ΔΡΑΣΕΙΣ
Η Ειρήνη Κοντοπίδου για τη διατροφή της γυναίκας
Η Στελίνα Βασιλειάδη σε ομιλία με την ΑΕΛΙΑ: “Η Συμβολή της Yoga και της Σωστής Διατροφής για τη ζωή μετά τον Καρκίνο του Μαστού”
Η Ειρήνη Κοντοπίδου στο TV100 για τη διατροφή της γυναίκας
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ξινόγαλα (αριάνι)
2,282 views
Μαγειρικά σκεύη. Ποια είναι κατάλληλα τελικά?
1,815 views
Ξεκίνησα γυμναστήριο και αντί να χάσω κιλά, έβαλα. Πώς γίνεται αυτό?
1,142 views

Το nutriexperts.gr δημιουργήθηκε από τρεις διαιτολόγους διατροφολόγους με βασικό σκοπό την ενημέρωση του κοινού σε θέματα διατροφής, υγείας και τροφίμων.
Συμβουλές ομορφιάς δίνουν ειδικοί επιστήμονες από το χώρο της αισθητικής και της άθλησης. Σε αυτήν την ιστοσελίδα θα βρείτε ακόμη υγιεινές συνταγές που προτείνουν chef, αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες, με το δικό μας διατροφικό σχολιασμό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
  • Uncategorized
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΡΑΣΕΙΣ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ & ΑΘΛΗΣΗ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΥΓΕΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
  • FROZEN YOGURT ΦΡΑΟΥΛΑ
  • Ενημέρωση ΕΦΕΤ σχετικά με ανάκληση “Σαλάμι Λευκάδος” και με ανάκληση εδέσματος «Ρώσικη σαλάτα»
  • ΡΗΞΗ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΑ-ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ