Truemag

  • ΑΡΧΙΚΗπίσω στην αρχική
  • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕλίγα λόγια για εμάς
  • ΑΡΘΡΑόλα τα θέματα
    • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΟΜΟΡΦΙΑ & ΑΘΛΗΣΗ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΡΑΣΕΙΣnutri δράσεις
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣνομικά ζητήματα
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑπως θα μας βρείτε
  • Home
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:
  • Ειρήνη Κοντοπίδου
  • Στελίνα Βασιλειάδη
  • Φαίδρα Δάγκογλου
Αρχική / Άρθρα / 5ο Thessaloniki Food Festival

5ο Thessaloniki Food Festival

Για ένα μήνα, από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου, η Θεσσαλονίκη ακολουθεί τα βήματα του 5ο Thessaloniki Food Festival.

Στη φετινή διοργάνωση, μαζί με τους ταλαντούχους σεφ της πόλης, θα αναζητήσουμε τις ενδιαφέρουσες γεύσεις της σύγχρονης τοπικής γαστρονομίας και θα διερευνήσουμε την εξέλιξη της Θεσσαλονικιώτικης κουζίνας στην πορεία των χρόνων. Με πλήθος εκδηλώσεων, θα εντρυφήσουμε στις γαστρονομικές επιλογές 40 και πλέον εστιατορίων της πόλης, που μας προτείνουν γευστικές συνταγές.

Στην εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών, το καλάθι της νοικοκυράς θα γεμίσει με φρέσκα τοπικά προϊόντα από τη Χριστουγεννιάτικη Αγορά που θα στηθεί στις 21 και 22 Νοεμβρίου, στο φουαγιέ του Δημαρχείου.

Τα παιδιά στην κουζίνα, θα πειραματιστούν με αγνές πρώτες ύλες για τη δημιουργία ευφάνταστων πιάτων με σκοπό να εξοικειωθούν με την υγιεινή διατροφή. Στο φετινό πρόγραμμα εντάχθηκαν δύο brunch φιλανθρωπικού χαρακτήρα με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί το κοινό σχετικά με δύο άγνωστες ασθένειες που πλήττουν συνανθρώπους μας: την Κυστική Ίνωση και την Κοιλιοκάκη.

5o THESSALONIKI FOOD FESTIVAL 21 Νοεμβρίου-20 Δεκεμβρίου

“Η σύγχρονη κουζίνα της Θεσσαλονίκης”

Σάββατο 21 και Κυριακή 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

“ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ”:

11.00- 17.00 στο φουαγιέ του Δημαρχείου, θα παρουσιαστούν και θα διατίθενται τοπικά προϊόντα από συλλόγους και επιχειρήσεις, σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Β. Ελλάδος και τον Σ. Ε. Π. Ι. Κ. (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ).

Παράλληλα, οι food bloggers Εύα Μονοχάρη και Μαριλίτα Χατζηβασιλείου, θα παρουσιάσουν στο κοινό το ελληνικό χριστουγεννιάτικο δείπνο.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου μέχρι Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου

”Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”:

40 εστιατόρια της πόλης επιλέγουν και προωθούν το πιάτο που κατά τη γνώμη τους εκπροσωπεί τη σύγχρονη τοπική κουζίνα . Τα 10 πιάτα που θα σημειώσουν τη μεγαλύτερη ζήτηση από τους πελάτες τους, θα αναδειχθούν ως αντιπροσωπευτικά της σύγχρονης κουζίνας της Θεσσαλονίκης.

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

“5 CHEFS ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕIΝΟΥΝ ΤΗ ΣYΓΧΡΟΝΗ ΕΚΔΟΧH ΤΗΣ ΤΟΠΙΚHΣ ΚΟΥΖIΝΑΣ” Παρουσίαση των δέκα πιάτων που αντιπροσωπεύουν τη σύγχρονη Κουζίνα της πόλης. Οι συνταγές αυτές στη συνέχεια θα συμπεριληφθούν στο δεύτερο γαστρονομικό οδηγό της πόλης- Food stories Νο 2 -”Σύγχρονη κουζίνα της Θεσσαλονίκης”.

Παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση εφαρμογής (app) για smart-phones, σημείων εξειδικευμένης διατροφής στην πόλη, για συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες.

Πολυχώρος ΑΓΟΡΑ-ERGON ,ώρα 19.00.

Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

“ΤΑ ΠΑΙΔIA ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ”: Γαστρονομικές δράσεις για τα παιδιά δύο σχολείων της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας, ώρα 17.00-19.00: επαγγελματίες σεφ θα μαγειρέψουν στις αίθουσες των 66oυ και 67ου Δημοτικών σχολείων μαζί με τους μικρούς μαθητές.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚO BRUNCH , σε συνεργασία με το σύλλογο “Δράση για την Κοιλιοκάκη” στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace ώρα 11.00-14.00. Παρουσίαση για πρώτη φορά του Χάρτη που σηματοδοτεί τα σημεία πώλησης προϊόντων και εστιατορίων με τρόφιμα χωρίς γλουτένη για ειδικές ομάδες και κατοίκους της πόλης.

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚO BRUNCH σε συνεργασία με το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Β. Ελλάδος Παιδιών Πασχόντων από την Ινώδη Κυστική, στο ξενοδοχείο The Met ώρα 11.00- 14.00.

 

http://foodfestival.thessaloniki.gr

Σεπ 19, 2020nutriexperts
Print Friendly, PDF & Email
Περισσότερη ταχύτητα με τη χρήση έλκηθρων στην προπόνησηΕυκίνητο Σώμα
Αναζητηση
  • Διατροφη
  • Συνταγες
  • Δρασεις
  • Υγεια
  • Επιστημονικα νεα
  • Εξυπνες συμβουλες
  • Ομορφια & αθληση
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
18o Φεστιβάλ Φαγητού!
«Θέρμης Γεύσεις» – Γιορτή Γευσιγνωσίας
ΔΡΑΣΕΙΣ
Η Ειρήνη Κοντοπίδου για τη διατροφή της γυναίκας
Η Στελίνα Βασιλειάδη σε ομιλία με την ΑΕΛΙΑ: “Η Συμβολή της Yoga και της Σωστής Διατροφής για τη ζωή μετά τον Καρκίνο του Μαστού”
Η Ειρήνη Κοντοπίδου στο TV100 για τη διατροφή της γυναίκας
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ξινόγαλα (αριάνι)
2,282 views
Μαγειρικά σκεύη. Ποια είναι κατάλληλα τελικά?
1,815 views
Ξεκίνησα γυμναστήριο και αντί να χάσω κιλά, έβαλα. Πώς γίνεται αυτό?
1,142 views

Το nutriexperts.gr δημιουργήθηκε από τρεις διαιτολόγους διατροφολόγους με βασικό σκοπό την ενημέρωση του κοινού σε θέματα διατροφής, υγείας και τροφίμων.
Συμβουλές ομορφιάς δίνουν ειδικοί επιστήμονες από το χώρο της αισθητικής και της άθλησης. Σε αυτήν την ιστοσελίδα θα βρείτε ακόμη υγιεινές συνταγές που προτείνουν chef, αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες, με το δικό μας διατροφικό σχολιασμό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
  • Uncategorized
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΡΑΣΕΙΣ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ & ΑΘΛΗΣΗ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΥΓΕΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
  • FROZEN YOGURT ΦΡΑΟΥΛΑ
  • Ενημέρωση ΕΦΕΤ σχετικά με ανάκληση “Σαλάμι Λευκάδος” και με ανάκληση εδέσματος «Ρώσικη σαλάτα»
  • ΡΗΞΗ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΑ-ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ