
Υλικά
- 100 γρ. Quinoa
- 2 μέτρια αβοκάντο
- 100 γρ βρασμένα ρεβιθιά
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 120 gr. Φέτα
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το Ντρέσινγκ
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά σάλτσα pesto
- Αλάτι –πιπέρι
- Μερίδες 6
- Έτοιμο σε: 20
Οδηγίες
- 1. Αφού ξεπλύνουμε καλά τη quinoa με κρύο νερό τη βράζουμε για 20 λεπτά σε 1 λίτρο αλατισμένο νερό.
- 2. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα αβοκάντο
- 3. Ψιλοκόβουμε και το κρεμμύδι και το μαϊντανό
- 4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρασμένη quinoa τα ρεβιθιά το αβοκάντο , το μαϊντανό , το ξύσμα και το κρεμμύδι
- 5. Περιχύνουμε με το ντρέσιγκ
Πρόκειται για ένα φαγητό υπερτροφή! Η Κινόα ονομάζεται και χρυσή τροφή αφού είναι πλούσια σε πρωτεΐνες (13%), Ω3 λιπαρά, κάλιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, αμινοξέα και αντιοξειδωτικά. Μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθάει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, και της καρδιάς, στη συγκέντρωση και την πνευματική απόδοση. Είναι ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στην γλουτένη. Το Αβοκάντο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λίπη και φολικό οξύ και συμβάλλει στην καλή καρδιαγγειακή υγεία.
Ευχαριστούμε τη Μιράντα Παπαδοπούλου για τη συνταγή της
Διατροφικό σχόλιο Nutriexperts