Truemag

  • ΑΡΧΙΚΗπίσω στην αρχική
  • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕλίγα λόγια για εμάς
  • ΑΡΘΡΑόλα τα θέματα
    • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΟΜΟΡΦΙΑ & ΑΘΛΗΣΗ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΡΑΣΕΙΣnutri δράσεις
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣνομικά ζητήματα
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑπως θα μας βρείτε
  • Home
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:
  • Ειρήνη Κοντοπίδου
  • Στελίνα Βασιλειάδη
  • Φαίδρα Δάγκογλου
Αρχική / Άρθρα / QUINOA ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΡΕΒΙΘΙΑ

QUINOA ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΡΕΒΙΘΙΑ

Υλικά

  • 100 γρ. Quinoa
  • 2 μέτρια αβοκάντο
  • 100 γρ βρασμένα ρεβιθιά
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 120 gr. Φέτα
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το Ντρέσινγκ

  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά σάλτσα pesto
  • Αλάτι –πιπέρι
  • Μερίδες 6
  • Έτοιμο σε: 20

Οδηγίες

  • 1. Αφού ξεπλύνουμε καλά τη quinoa με κρύο νερό τη βράζουμε για 20 λεπτά σε 1 λίτρο αλατισμένο νερό.
  • 2. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα αβοκάντο
  • 3. Ψιλοκόβουμε και το κρεμμύδι και το μαϊντανό
  • 4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρασμένη quinoa τα ρεβιθιά το αβοκάντο , το μαϊντανό , το ξύσμα και το κρεμμύδι
  • 5. Περιχύνουμε με το ντρέσιγκ

Πρόκειται για ένα φαγητό υπερτροφή! Η Κινόα  ονομάζεται και χρυσή τροφή αφού είναι πλούσια σε πρωτεΐνες (13%), Ω3 λιπαρά, κάλιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, αμινοξέα και αντιοξειδωτικά. Μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθάει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, και της καρδιάς,  στη συγκέντρωση και την πνευματική απόδοση. Είναι ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στην γλουτένη. Το Αβοκάντο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λίπη και φολικό οξύ και συμβάλλει στην καλή καρδιαγγειακή υγεία.

Ευχαριστούμε τη Μιράντα Παπαδοπούλου για τη συνταγή της

www.foodprints.gr

Διατροφικό σχόλιο Nutriexperts

Σεπ 19, 2020nutriexperts
Print Friendly, PDF & Email
Εκδήλωση για την αντιοξειδωτική διατροφή και την πρόληψη του καρκίνουΗ Στελίνα Βασιλειάδη σε ομιλία στα γυμναστήρια Elixir για τη «Διατροφή πριν και μετά την άσκηση»
Αναζητηση
  • Διατροφη
  • Συνταγες
  • Δρασεις
  • Υγεια
  • Επιστημονικα νεα
  • Εξυπνες συμβουλες
  • Ομορφια & αθληση
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
18o Φεστιβάλ Φαγητού!
«Θέρμης Γεύσεις» – Γιορτή Γευσιγνωσίας
ΔΡΑΣΕΙΣ
Η Ειρήνη Κοντοπίδου για τη διατροφή της γυναίκας
Η Στελίνα Βασιλειάδη σε ομιλία με την ΑΕΛΙΑ: “Η Συμβολή της Yoga και της Σωστής Διατροφής για τη ζωή μετά τον Καρκίνο του Μαστού”
Η Ειρήνη Κοντοπίδου στο TV100 για τη διατροφή της γυναίκας
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ξινόγαλα (αριάνι)
2,282 views
Μαγειρικά σκεύη. Ποια είναι κατάλληλα τελικά?
1,815 views
Ξεκίνησα γυμναστήριο και αντί να χάσω κιλά, έβαλα. Πώς γίνεται αυτό?
1,142 views

Το nutriexperts.gr δημιουργήθηκε από τρεις διαιτολόγους διατροφολόγους με βασικό σκοπό την ενημέρωση του κοινού σε θέματα διατροφής, υγείας και τροφίμων.
Συμβουλές ομορφιάς δίνουν ειδικοί επιστήμονες από το χώρο της αισθητικής και της άθλησης. Σε αυτήν την ιστοσελίδα θα βρείτε ακόμη υγιεινές συνταγές που προτείνουν chef, αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες, με το δικό μας διατροφικό σχολιασμό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
  • Uncategorized
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΡΑΣΕΙΣ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ & ΑΘΛΗΣΗ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΥΓΕΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
  • FROZEN YOGURT ΦΡΑΟΥΛΑ
  • Ενημέρωση ΕΦΕΤ σχετικά με ανάκληση “Σαλάμι Λευκάδος” και με ανάκληση εδέσματος «Ρώσικη σαλάτα»
  • ΡΗΞΗ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΑ-ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ